Wersja dla osób niedowidzących

GRUPA 5-LATKI A

Przygotowanie potraw wielkanocnych
15.03.2015

Z potrawami wielkanocnymi jajka kojarzą się chyba najmocniej. W związku z tym na organizowany w naszym Ośrodku konkurs potraw wielkanocny postanowiliśmy przygotować , a jakżeby inaczej… jajka, nadziewane farszem i warzywami. Były pyszne, a ile zabawy mieliśmy podczas ich przyrządzania. 

 
Zdjęcie nr 1.
Lena, Julia i Madzia uśmiechnięte od ucha do ucha przystępowały do zajęć kulinarnych
 
 
Zdjęcie nr 2.
Jeremi i Maja obierają jajka ze skorupek
 
 
Zdjęcie nr 3.
Magda, Borys i Filip z ogromnym przejęciem wykonują tą samą pracę
 
 
Zdjęcie nr 4.
… Zosia i Sergiusz również
 
 
Zdjęcie nr 5.
Adaś również nie miał kłopotów z obraniem jajka
 
 
Zdjęcie nr 6.
Jeremi, Maja i Olaf z uwagą wpatrują się w żółtka, będą ce składnikiem farszu przygotowywanej potrawy
 
 
Zdjęcie nr 7.
Grupa z uwagą przygląda się procesowi powstawania farszu
 
 
Zdjęcie nr 8.
Efekt końcowy, prawda że wygląda smakowicie
 
Linki
1% dla OPP
BIP Akademia
Kalendarium
Strona powstała w ramach projektu "Ośrodek Wspierania Ekonomii Społecznej we Wrocławiu" współfinansowanego
ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego


CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA