Wersja dla osób niedowidzących

Niepubliczne przedszkole 2019/2020

Jesienny Konkurs Kulinarny
31.10.2019

Dziś w budynku Dziennego Ośrodka Rehabilitacyjno-Wychowawczego już od rana unosiły się piękne zapachy. Dochodziły one niemal z każdej sali, ponieważ grupy przygotowywały swoje popisowe dania. Wszystko to za sprawą Jesiennego Konkursu Kulinarnego dla uczniów przedszkola oraz OR-W. Jego organizatorami byli: Katarzyna Prucnal, Anna Chudzińska, Krystian Zmyślony, Alicja Reimann, Sylwia Mrowińska, Milena Kamińska, Aneta Derkacz oraz Marta Grudziąż.

 
 
Każda potrawa była równie piękna i pyszna dlatego bardzo trudno było wybrać te najlepsze. Jury w składzie: Joanna Broniecka, Agnieszka Mikołajewicz, Urszula Gaj, Małgorzata Biernacka, Katarzyna Jucha, Joanna Stachowiak, Iwona Gałka-Bienkiewicz i Marcin Lipiński miało ciężki orzech do zgryzienia, ale ostatecznie udało im się osiągnąć porozumienie. Tak prezentuje się rozstrzygnięcie tego prestiżowego konkursu:

I miejsce

- przedszkole: 5-latki „A” za batoniki musli
 
 
 
- szkoła: oddziały XI, XII, XII za chleb dyniowy
 

II miejsce

- przedszkole: 5-latki „B” za kasztanki budyniowe
 
 
 
- szkoła: ZR-W „D” za surówkę z dyni
 
 
 

Ponadto Kapituła Konkursu przyznała wyróżnienia w następujących kategoriach:

Dla przedszkola
- Zdrowa słodkość: Promyczki za ciasto marchewkowe
 
 
 
- Zdrowo-kolorowo: Iskierki za sałatkę ziemniaczaną
 
 
 
- Niekonwencjonalnie podane: Grupa PETÖ za sałatkę w słoiku
 
 
 
- Trujące, a dobre: 4-latki za muchomorki
 
 
 
 
Dla szkoły
- Zaskakujące składniki: Oddział I za krem z kasztanów
 
 
 
- Jesienna słodkość: Oddziały II i IV za szyszki
 
 
 
 
 
- Niespodziewanie nadziane: Oddział III za cukinię w cieście
 
 
 
- Oryginalne połączenie: Oddział VII za muffiny z jeżem
 
 
 
- Lato zamknięte w słoiku: Oddział IX i X za dżemy
 
 
- Imponująca inwencja twórcza: ZR-W „A” i „C” za szarlotkę i muffiny
 
 
 
 
- Orzeźwienie: ZR-W „B” za sok z buraka
 
 
 
Za swoje starania każda grupa została nagrodzona atrakcyjnymi nagrodami. Wszystkim zwycięzcom dziękujemy za udział i gratulujemy umiejętności kulinarnych, a przy okazji zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnych edycjach konkursu!
Linki
1% dla OPP
BIP Akademia
Kalendarium
Strona powstała w ramach projektu "Ośrodek Wspierania Ekonomii Społecznej we Wrocławiu" współfinansowanego
ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego


CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA