Wersja dla osób niedowidzących

Oddział XI (klasy IV-VIII) Krośnice

Gotujemy bigos
09.10.2018

W ramach cotygodniowych zajęć w pracowni kulinarnej, oddziały X i XI połączyły siły, by razem ugotować bigos. Cała szkoła przepełniona była więc zapachem gotowanej kapusty, podsmażanej cebulki i kiełbasy. Nasi uczniowie do zadania podeszli bardzo poważnie. Nawet obieranie ok. 2 kilogramów cebuli i jej krojenie, choć wywoływało dosłownie lawinę łez, nie pozbawiło ich chęci i zapału do pracy.

Pracy było mnóstwo – od obierania i krojenia cebuli, poprzez szatkowanie kapusty do krojenia kiełbasy włącznie. Efekt końcowy był rewelacyjny. Smak tego bigosu zachwycił zresztą wszystkich, bo bigos był przygotowany jako II danie na następny dzień. Zajadały się więc i Świeżaki, jak również Starszaki. Nie obyło się bez dokładek, mniam ,mniam.

Linki
1% dla OPP
BIP Akademia
Kalendarium
Strona powstała w ramach projektu "Ośrodek Wspierania Ekonomii Społecznej we Wrocławiu" współfinansowanego
ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego


CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA