Wersja dla osób niedowidzących

Zajęcia e-lerningowe DLA UCZNIÓW OR-W

Czereśnie
23.06.2020

Dzisiejszym tematem są czereśnie. Zachęcamy do wielozmysłowego poznawania czereśni - dotykamy, wąchamy, smakujemy, oglądamy.

Teraz zapraszamy do wspólnego obejrzenia filmu prezentującego zbiór czereśni w sadzie

Z pomocą rodzica wypełnij kontury plasteliną

Na koniec zapraszamy na zajęcia kulinarne

Niskokaloryczny deser z czereśniami i kokosem

  • 2 garście czereśni (80g czereśni bez pestek i szypułek)
  • 3 łyżki serka President naturalnego 0% tłuszczu 60g
  • łyżka wiórek kokosowych 6 g
  • 1 herbatnik 5 g
  • stewia do smaku

Przygotowanie:

Czereśnie umyj, oczyść z szypułek, przekrój na połowy i wyjmij pestki. Herbatnik pokrusz i włóż do pucharka. Następnie wyłóż połowę serka (możesz go doprawić odrobiną stewii i ewentualnie aromatem kokosowym). Na serek połóż połowę czereśni, następnie kolejną warstwę serka i znowu czereśnie. Deser posyp kokosem. Smacznego:)

Linki
1% dla OPP
BIP Akademia
Kalendarium
Strona powstała w ramach projektu "Ośrodek Wspierania Ekonomii Społecznej we Wrocławiu" współfinansowanego
ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego


CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA